ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării are cinci membri noi

14:31 | 15.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Legislativul a numit astăzi în funcție cinci membri ai Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, comunică MOLDPRES.

Noii membri ai Consiliului sunt: Ian Feldman, Svetlana Doltu, Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca, care vor avea un mandat de cinci ani.

Cei cinci au fost selectaţi în urma unui concurs public desfăşurat de o comise specială, după ce au susţinut un interviu individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile. În total, la acest concurs au depus dosarele 16 candidați.

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, creată în 2013, care are misiunea de prevenire și protecție împotriva discriminării, asigurarea egalității, promovarea oportunităților egale și a diversității.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!