ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 18 iunie 2018

08:55 | 18.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Premierul Pavel Filip va avea o întrevedere cu șeful Executivului de la Tallinn, Jüri Ratas, aflat într-o vizită în ţara noastră. 

Programul vizitei include:

Ora 9.00 – Ceremonia de întâmpinare a prim-ministrului Estoniei, Jüri Ratas, de către premierul Pavel Filip. (Casa Guvernului, intrarea din Piața Marii Adunări Naționale).

***

Ora 9.10 – Prim-miniștrii Pavel Filip și Jüri Ratas vor avea o întrevedere bilaterală. (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I). 

***

Ora 9.30 – Fotografie de protocol comună a celor doi premieri, urmată de ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și Republicii Estonia. (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, sala de ședințe, et. I).

***

Ora 10.30 – Premierii Pavel Filip și Jüri Ratas vor susține o conferință de presă. (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I).

***

Ora 10.45 – Prim-ministrul Estoniei va depune flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

***

Ora 11.00 – Premierul Jüri Ratas va efectua o vizită la Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

***

Ora 12.00 – Jüri Ratas va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat privind experiența de integrare europeană a Estoniei.

***

Ora 13.00 – Prim-ministrul Estoniei se va întâlni cu vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

***

Ora 14.30 – Premierul Jüri Ratas va avea o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

***

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) invită reprezentanții mass-media la Reuniunea de informare privind implementarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020 , cu participarea instituţiilor naţionale de resort, partenerilor internaţionali, Oficiului Consiliului Europei la Chişinău şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în Republica Moldova.

Ora 9.30, MAEIE, sala de conferinţe etaj I. 

***

Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, convoacă şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Ora 8.30, Sala Rotundă a Primăriei.

***

Va continua şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va  avea loc ședința festivă consacrată sărbătorii profesionale Ziua istoricului, instituită prin decizia Guvernului Republicii Moldova.

Ora 9.30, Sala de la Parter, str. 31 August 1989, nr. 124 A.

***

Victime ale oligarhilor și sistemului judecătoresc invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Judecători complici în atac raider”. 

Ora 11.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Asociația Presei Independente va prezenta rezultatele celui de-al cincilea raport de monitorizare privind realizarea angajamentelor în domeniul mass-media, asumate de autoritățile Republicii Moldova în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Ora 14.00, sala de conferințe a Hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Premierul Republicii Estonia, Jüri Ratas, efectuează, în perioada 17-19 iunie curent, o vizită în Republica Moldova. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 17–20 iunie curent, o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!