ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Soroca va avea loc Universitatea Populară de Vară ”Constantin Stere”

16:31 | 19.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a V-a ediție a Universității Populare de Vară ”Constantin Stere” se va desfășura în perioada 21-22 iunie în orașul Soroca, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Consiliul raional Soroca, Primăria orașului și Asociația Culturală „Grigore Vieru” din localitate.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va debuta pe 21 iunie, cu depuneri de flori la busturile scriitorilor Mihai Eminescu, Ion Creangă, Constantin Stere, Grigore Vieru, după care se vor deschide lucrările Universității Populare de Vară „Constantin Stere”. În cadrul manifestării vor lua cuvântul academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Ana Bejan, președintele Societății Culturale „Grigore Vieru”, Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca și Victor Său, primarul orașului Soroca.

Ulterior, se va desfășura o sesiune de comunicări, consacrată deputaților în Sfatul Țării din ținutul Soroca și publicisticii lui Constantin Stere. În continuare, vor avea loc două lansări de carte: „Constantin Stere. Publicistică”, volumul IV, ediție îngrijită de Victor Durnea și „Figuri Sorocene” de Paul Vataman, ediție îngrijită de Nicolae Bulat.

În orele după-amiezii, se vor deschide lucrările celei de-a două sesiuni de comunicări: „Personalități contemporane din ținutul Sorocii – Ana Bejan, Ioan Mânăscurtă și Petre Popa”. 

Ziua se va încheia cu spectacolul „Țara mea de glorii, țara mea de dor”, realizat de o trupă de actori de la Teatrul Poetic „Alexie Mateevici” din Chișinău, prezentat la Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca.

Pe data de 22 iunie, la Liceul „Constantin Stere”, va avea loc o masă rotundă dedicată culturii din ținutul Soroca din perioada interbelică. 

Prima ediție a Universității Populare ”Constantin Stere” s-a desfășurat la Soroca în 2014.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18005207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!