ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Giuseppe Verdi va avea loc la Opera Națională

15:10 | 20.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Spectacolul ”Otello” de compozitorul italian Giuseppe Verdi va avea loc mâine, ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, informează MOLDPRES.

Regia spectacolului este semnată de Andrea Battistini (Italia), scenografia de Iurie Matei, Artist al Poporului. Prim-maestru de cor – Oleg Constantinov, Maestru în Artă. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului.

Rolurile vor fi interpretate de Simone Frediani (Italia), Ghiulnara Răileanu, Iurie Gâscă, Artist al Poporului, Nicolae Văscăuțan, Taisia Caraman, Victor Novitski, Valeriu Cojocaru, Artist al Poporului și Maxym Ivaschiuk.

Tot mâine, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”Balamucul vesel”, farsă tragicomică de S.T. Burke. 

În aceeași zi, la ora 19.00, la Sala cu Orgă din capitală va avea loc inaugurarea Festivalului International "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră", ediția a XVI-a, organizată de Alianța Franceză în Moldova și Ambasada Franței la Chișinău.

În cadrul concertului vor evolua: compozitorul, pianistul și dirijorul francez Laurent, pianistul moldovean Stanislav Jar și artiștii Orchestrei Naționale de Cameră din Chișinău. În program: muzică de Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet, dar și muzică de film.

Vineri, 22 iunie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc și la ora 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Împușcat în spate” de A. Volodin.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18005236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!