ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia condamnă decizia Administraţiei Donald Trump de creare a unei Forţe militare spaţiale

17:33 | 20.06.2018 Categorie: Externe

Moscova, 20 iun. /MOLDPRES/. Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare privind decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de creare a unei Forţe militare spaţiale, avertizând că există riscul declanşării unei noi curse a înarmării, transmit Mediafax și MOLDPRES.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, consideră că decizia lui Donald Trump semnalează intenţia Washingtonului de a trimite arme în spaţiu.

Militarizarea spaţiului "poate genera consecinţe nu mai puţin grave decât cursa înarmării nucleare", a avertizat Maria Zaharova, citată de site-ul agenţiei Associated Press.

Mobilizarea de armament în spaţiu "ar destabiliza echilibrul strategic şi securitatea internaţională", a subliniat Zaharova, amintind că Rusia şi China au propus semnarea unui tratat internaţional prin care armele spaţiale să fie interzise.

(Editor A. Răileanu)

img18005263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!