ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Summit China-Coreea de Nord: Kim şi Xi au discutat despre 'adevărata pace'

08:59 | 21.06.2018 Categorie: Externe

Phenian, 21 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au discutat marţi şi miercuri despre denuclearizarea peninsulei coreene şi au evaluat întâlnirea fără precedent a lui Kim cu preşedintele SUA, Donald Trump, informează agenţia de presă KCNA de la Phenian, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Kim Jong Un a promis să coopereze cu oficialii chinezi pentru a asigura "adevărata pace" în cadrul procesului de "deschidere a unui viitor nou".

Conform agenţiei de presă chineze Xinhua, Xi a afirmat că este încrezător în eforturile comune ale Chinei şi Coreei de Nord, care pot aduce avantaje ambelor ţări şi popoare, mai transmite Reuters.

Vizita de două zile a lui Kim la Beijing s-a încheiat miercuri, ultimele obiective de pe agendă fiind o expoziţie dedicată ştiinţelor agricole şi centrul de control al metroului din capitala Chinei.

A fost a treia vizită în China a liderului nord-coreean anul acesta. KCNA apreciază că relaţiile bilaterale au atins un nou nivel de dezvoltare, iar înţelegerile la vârf sunt puse în practică una după alta. Reuters consideră că - spre deosebire de prima vizită, în martie, şi de a doua, neanunţată în prealabil, în mai - evenimentul de marţi şi miercuri era de aşteptat, pentru informarea conducerii chineze despre rezultatele dialogului cu Donald Trump. 

(Editor M. Jantovan)

img18005275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!