ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia de deetatizare a 41% dintre acțiunile băncii comerciale „Moldova Agroindbank” a fost publicată în Monitorul Oficial

12:46 | 22.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Hotărârea cu privire la cumpărarea şi deetatizarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică B.C. „Moldova Agroindbank” S.A a fost publicată în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului de la Chişinău, peste 41% dintre acțiunile băncii comerciale „Moldova Agroindbank” vor fi vândute unui consorțiu internațional de investitori care a primit permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea acțiunilor.

Consorțiul este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Horizon Capital - gestionar al unui fond de investiții creat de instituții financiare internaționale notorii și Invalda INVL - societate de investiții cotată din Lituania.

Consorțiul intenționează să facă achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop - Heim Partners Ltd., înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra.

Conform deciziei Executivului, în cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!