ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 28 iunie 2018

07:57 | 28.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul de încheiere a Proiectului Fondului de Încredere NATO/Parteneriatul pentru Pace, privind distrugerea pesticidelor în R. Moldova. În cadrul evenimentului, va fi evacuat ultimul lot de pesticide colectate din raioanele Sângerei, Drochia, Edineț și municipiul Bălți.

Ora 11.00, satul Alexăndreni, raionul Sângerei)

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împreună cu UNICEF Moldova și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în R. Moldova invită la Dialogul Național privind Combaterea violenței împotriva copiilor, care va reuni reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, societății civile și partenerilor de dezvoltare și care are ca scop elaborarea unei foi de parcurs cu indicarea responsabilităților tuturor părților implicate pentru a pune capăt violenței împotriva copiilor. 

Ora 9.00, Summit Events (New York Conference Room), str. Tighina, 49/3.

***

Va continua şedinţa Consiliului municipal Chişinău din 14.06.2018.

Ora 13.00.

***

Jurnaliștii sunt invitați la Turul de presă „Cum un ONG din Criuleni ajută persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu nevoi speciale?”. Turul de presă este organizat de Agenția de Relații Publice „PARC Communications” în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360 și susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Orele 9.00-13.00, or. Criuleni.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu” invită la ceremonia de semnare a acordului de colaborare în domeniul cardiologiei și cardiochirurgiei cu Universitatea Bicocca din Milano.

Ora 13.00, Blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 aprilie 2018 – 28 iunie 2018).

Ora 10.00,  Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Discriminarea copiilor cu dizabilități în acces la învățământ gimnazial obligatoriu”. 

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Va avea loc conferința de presă cu tema: „Un entuziast din Moldova invită la o călătorie în jurul lumii”.

Ora 12.00, centrul de presă Sputnik Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

***

Universitatea York College - CUNY, în colaborare cu asociațiile obștești “Proiectul Casa Mare” şi “Asociaţia Naţională a Experţilor şi Asistenţilor Sociali din Moldova”, invită la lansarea Centrului de Reabilitare Vocațională (VRC-Moldova) și încheierea şcolii de vară interdisciplinare cu genericul "A 4-a Expediţie în Europa de Est a Universităţii York College în cadrul Semestrului de Vară Interdisciplinar".

Ora 18.00, str. A. Mateevici 49/2.

***

O nouă ediţie a festivalului “Ştefan cel Mare şi Sfânt” se va desfășura la Chişinău, în perioada 28 iunie-2 iulie.

Ora 18.00, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

***

La Librăria din Centru din Chișinău va avea loc lansarea volumului ”Mari demnitari ai Țării Moldovei în domnia lui Ștefan cel Mare”, de Valentina Eșanu, apărut la Editura Cartier.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova, în perioada 24-28 iunie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, efectuează, în premieră,  o vizită trilaterală în SUA, în perioada 25 iunie-1 iulie.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!