ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri au fost desemnaţi primii beneficiari de subvenţii în agricultură

15:55 | 28.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Primii producători agricoli din UTA Gagauz-Yeri, care vor beneficia de subvenţii pentru dezvoltarea afacerilor, au fost desemnaţi astăzi în cadrul şedinţei unei comisii speciale de la Comrat. Astfel, cinci companii agrare din autonomie vor  primi peste 420 de mii de lei, transmite MOLDPRES.

Membrii comisiei au examinat mai multe cereri de la întreprinderi agricole care au solicitat ajutor de la stat. Ca urmare, au fost selectate patru gospodării care au investit în plantaţii multianuale, precum şi o firmă care a procurat tehnică agricolă.

„Este îmbucurător să constatăm că în autonomia găgăuză se investeşte în agricultură, mai ales în aşa sectoare de perspectivă cum ar fi plantaţiile multianuale.  Ar fi bine ca şi alte gospodării agricole să participe în procesul de obţinere a subvenţiilor”, a declarat Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri, citat de gagauzinfo.md.

Conform actelor depuse, întreprinderile care vor beneficia de subvenţii au investit deja în afaceri peste cinci milioane de lei, iar două sunt conduse de specialişti tineri.

Subvenţionarea producătorilor agricoli din UTA Gagauz-Yeri se efectuează conform unei decizii regionale, aprobată în 2017, precum şi a unui regulament privind modalitatea de distribuire, aprobat de executivul de la Comrat în februarie 2018.  Pentru anul curent fondul de subvenţii în agricultura autonomiei constituie 6,5 milioane de lei ori 3% din veniturile proprii ale UTA Gagauz-Yeri.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18005549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!