ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Postul vamal de tip debarcader “Cosăuţi” şi-a suspendat temporar circulaţia

12:14 | 30.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Circulaţia prin postul vamal de tip debarcader “Cosăuţi” a fost temporar suspendată. Despre aceasta a anunţat astăzi Serviciul Vamal al R. Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, suspendarea circulaţiei este cauzată de creşterea nivelului de apă în râul Nistru.

Totodată, Serviciul Vamal recomandă persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei prin acest post, să opteze pentru posturile vamale ”Soroca” (debarcader) sau ”Otaci” (rutier), dislocate în proximitate.

Ridicarea nivelului apei în râul Nistru s-a produs în urma ploilor abundente din ultimele zile, ca urmare a Codului Galben de instabilitate atmosferică, anunţat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit meteorologilor, în intervalul 28-30 iunie se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, temporar puternice (15-25 l/m2 în 12 ore și mai puțin), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18005643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!