ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 12 iulie 2018

18:30 | 11.07.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Premierul Pavel Filip și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, vor semna Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru procurarea ambulanțelor. În baza acestuia, țara noastră va primi 12 milioane de euro pentru procurarea a 168 de ambulanțe.

Ora 09.50, Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I.

***

Prim-ministrul Pavel Filip și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, vor susține un briefing de presă

Ora 10.00, Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale, în parteneriat cu Lumos Foundation Moldova invită la lansarea Studiului „Evaluarea situației absolvenților instituțiilor rezidențiale și a tinerilor care au ieșit din serviciile sociale de plasament”.

Ora 10.00, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Sala de ședințe, et. 2, str. Pan Halippa 2.

***

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ambasada Suediei la Chișinău invită la semnarea unui nou acord de asistență nerambursabilă. Fondurile suedeze sunt destinate susținerii femeilor antreprenoare din Moldova.

Ora 15.00, restaurantul Black Rabbit, et. 2, str. Vlaicu Pârcălab, 45.

***

Programul "Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, invită la Forumul investițional din UTA Gagauz-Yeri.

Ora 09.30, Taraclia, restaurantul “Varna”, str. Pervomaisk 73.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” invită la prezentarea studiilor pe problematica transnistreană:  „Paravanele externe ale secesionismului: paradiplomație și insurgență”, autor Igor Munteanu; „Evaluarea implementării deciziilor protocolare din educație”, autori Veaceslav Berbeca și I.Tăbârță; „Evaluarea diacronică a documentelor semnate de Chișinău în procesul de reglementare a problematicii transnistrene”, autor I.Tabârță.

Orele 10.00-12.00, sala de conferințe a IDIS „Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1.

***

Ziarul Financiar, Banca Transilvania şi Victoriabank organizează conferinţa „100 de idei pentru creștere: Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”.

Ora 11.00, Hotel Radisson Blu Leogrand.

***

Centrul de Informații Universitare invită la o sesiune de orientare privind studiile în SUA.

Ora 14.00, Centrul de Informații Universitare, str. Pușkin 16.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Biblioteca Națională, de comun cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei inaugurează expoziția-eveniment „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”.

Ora 12.30, Biblioteca Naţională, blocul central, et. I, str. 31 August 1989, 78 A.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!