ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va continua să acorde o atenție prioritară programului cu FMI, a declarat ministrul Economiei

15:37 | 12.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Noul șef al Misiunii de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) în R. Moldova, Ruben Atoyan a reiterat disponibilitatea instituției de a susține, în continuare, implementarea agendei de reforme a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii pe care oficialul a avut-o cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite MOLDPRES.

Șeful Misiunii de experți ai FMI, Ruben Atoyan, a remarcat progresele înregistrate de Republica Moldova în sectorul financiar-bancar, îmbunătățirea situației financiare a băncilor comerciale, precum și politicile economice promovate de Guvern.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că R. Moldova apreciază sprijinul experților FMI la consolidarea și dezvoltarea sectorului financiar-bancar. ”Țara noastră va continua să acorde o atenție prioritară programului cu FMI și se va focusa pe implementarea reformelor. Depunem tot efortul pentru a menține trendul pozitiv al creșterii economice din 2017 – cu 4,5%, majorarea volumului de investiții în economia țării, crearea noilor locuri de muncă, lansarea programelor sociale care au menirea de a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor”, a menționat Chiril Gaburici.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii oficialii au mai discutat despre succesele implementării programului economic susținut de FMI, confirmate de către bordul Fondului Monetar Internațional, consolidarea și dezvoltarea sectoarelor bancar, energetic și finanțe publice, precum și reformele promovate de Guvern. 

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Ruben Atoyan a preluat mandatul de șef al Misiunii de experți ai FMI în Republica Moldova de la Ben Kelmanson.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!