ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din R. Moldova au obținut trei medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

12:15 | 16.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Elevii din Republica Moldova au obținut trei medalii de bonz și trei mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 3 – 14 iulie, la Cluj-Napoca, România, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, medaliații cu bronz la acest concurs sunt: Mihail Lavric, clasa a X-a; Gabriel Cojocaru, clasa a XI-a și Alexandru Lopotenco, clasa a X-a. Toți sunt elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău.

Mențiunile de onoare au fost oferite concurenților: Alexandru Rudi, clasa a XI-a; Dumitru Josu, clasa a IX-a și Tudor Șarpe, clasa a XI-a, care sunt, de asemenea, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din capitală.

În acest an, la Olimpiada Internațională de Matematică au participat 615 concurenți din 114 țări ale lumii. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18006178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!