ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA va verifica activitatea companiilor de taxi, după ce au fost semnalate mai multe nereguli

15:27 | 18.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să verifice activitatea companiilor de taxi din toată țara, după ce au fost semnalate mai multe nereguli, informează MOLDPRES.

Solicitarea a fost făcută în timpul unei vizite inopinate la ANTA. „Primim sesizări de la oameni că, în raioane, taxiurile nu au plăcuțe galbene de înmatriculare și nici aparate de taxat. Vă rog să verificați activitatea companiilor de taxi și să întreprindeți acțiunile necesare, astfel încât toți transportatorii să activeze după aceleași reguli de joc”, a menționat ministrul.

O altă problemă abordată a fost transportul interurban de pasageri, și anume nerespectarea orarelor, depășirea limitei de viteză, transportul ilegal de pasageri și colete. „Sunt probleme și la eliberarea autorizațiilor de transport. Un transportator are în gestiune o singură unitate de transport, dar deține cinci rute. Cer să veniți cu soluții. Totodată, vreau să știu cine verifică, în localități, șoferii dacă au trecut controlul medical și tehnic înainte de a efectua cursa”, a spus  Chiril Gaburici.

Potrivit ministrului, „pe traseul Chișinău-Bălți, șoferii fac întreceri pentru a lua cât mai mulți călători”. În context, oficialul a recomandat angajaților Agenției să circule cu transportul public, pentru a simți pe propria piele problemele din domeniul transportului.

Totodată, la indicația lui Gaburici, ANTA va verifica greutatea camioanelor, din cauza cărora se deteriorează drumurile. „Faceți controale inopinate cât mai des. De exemplu, în raionul Anenii Noi, puneți cântare și verificați camioanele care vin de la cariere”, a conchis ministrul.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat că, până săptămâna viitoare, angajații ANTA urmează să vină cu soluții concrete, acțiuni deja realizate și propuneri de amendare a legislației în domeniul transporturilor.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18006282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!