ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru multifuncţional a fost deschis la Căuşeni

10:53 | 19.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Primul, în regiunea de sud-est a ţării, Centru multifuncţional al Agenţiei Servicii Publice a fot deschis ieri la Căuşeni. Instituţia va activa după principiul ghişeului unic, transmite MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de inaugurare, directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a menţionat că deschiderea centrelor multifuncționale constituie doar prima fază a reformei serviciilor publice, care este o prioritate pentru actuala guvernare. “Dacă în trecut cetățeanul se căsătorea, divorța și venea la Registru, era trimis la Serviciul Stare Civilă să aducă acte de confirmare, acum el vine o singură dată, nu prezintă aceste documente și în final economisește timp și bani”, a declarat Sergiu Railean.

Edificiul este situat în zona centrală a orașului, într-o încăpere de 380 de metri pătraţi, ce a fost renovată și transformată într-un oficiu modern care oferă cetățenilor confortul unui spațiu deschis. 17 operatori vor asigura deservirea cetățenilor la cel mai înalt nivel, astfel încât circa 90 de mii de locuitori ai  raionului Căuşeni să poată solicita într-un singur loc servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatriculare a vehiculelor, înregistrare a bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.

„Mă bucur că avem acest centru la Căuşeni, fapt ce ne va permite să fim mai aproape de cetățenii raionului. Totodată, datorită Agenţiei Servicii Publice am reuşit să modernizăm centrul raional, pentru că o clădire veche care nu ne făcea faţă a ajuns să fie un prilej de mândrie”, a relevat Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni.  

Centrul multifuncţional de la Căuşeni va presta peste o mie de servicii, conform principiului ghişeului unic şi rândului electronic. Angajaţii instituţiei au afirmat că solicitanţii vor trebui să aştepte în rând aproximativ 15 minute, însă serviciile Centrului pot fi accesate şi în regim on-line.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18006319

img18006319

img18006319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!