ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copii din 12 raioane ale țării vor evolua la Sala cu Orgă

13:45 | 20.07.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Un cor format din 20 de adolescenți din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitelor grupuri etnice si sociale, care nu au avut până acum posibilitatea să studieze muzica, va susține sâmbătă, 21 iulie, la ora 19.00, un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania, informează MOLDPRES.

Concertul face parte din proiectul de incluziune muzicală ”La La Play Voices”. Cei 20 de adolescenți au participat la o reședință artistică de incluziune prin intermediul muzicii corale, însușind opt lucrări muzicale.

Potrivit organizatorilor, participarea la viața culturală și artistică, în condiții de egalitate, este un drept al fiecărui copil. Copiii cu necesități speciale se bucură de același drept de a-și face vocea auzită, iar copiii aparținând unei minorități entice nu pot fi private de dreptul la viața culturală proprie. Proiectul ”La La Play Voices” este primul proiect de incluziune muzicală.

Programul muzical va conține lucrări de Biber, Pärt, Haydn, Mozart, Mosiiciuc, Spătaru, Lazarencu, Țurcan, Ungur, Vilka, Lennon și Jackson. Dirijor – Cristian Spătaru. Proiectul face parte dintr-o serie de evenimente marca Moldovan National Youth Orchestra pentru anul 2018, ce va însuma peste 25 de concerte.

Concertul este organizat de Asociația Muzical-Corală în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Educației Culturii și Cercetării, East European Foundation, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău și alte instituții. Proiectul de incluziune muzicală ”La La Play Voices” este implementat în cadrul Programului de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18006375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!