ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt persoane au primit mandate de arestare în dosarul Gărilor auto

14:55 | 20.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Opt angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” au primit astăzi mandate de arestare în dosarul schemelor de colectare ilicită a banilor de la transportatorii auto, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a afirmat că deciziile au fost luate de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

„Cinci dintre suspecți au primit câte 30 de zile de arest preventiv, doi bănuiți – câte 20 de zile de arest, iar un alt suspect a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În privința unui alt angajat instanța urmează să examineze demersul procurorilor și să emită o decizie în acest sens”, a spus Mihalceanu. 

Totodată, în acest dosar, alți 17 bănuiți vor fi cercetați în libertate, iar alte două persoane au fost anunțate în căutare.

Mai mulți angajați ai întreprinderii „Gările şi staţiile auto” sunt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 mln de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi staţiile auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Pe aceste cazuri au fost inițiate câteva dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!