ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:46 | 20.07.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Radu Rebeja l-a felicitat pe Cristian Savin, sportivul care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret 2018

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, i-a primit ieri în vizită pe antrenorul Petr Martinec și sportivul Cristian Savin, calificat la proba de badminton de la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires, care vor avea loc în perioada 8-16 octombrie 2018.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, a felicitat sportivul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, care reprezintă o premieră în istoria badmintonului moldovenesc, menționând că în cadrul aceleiași probe va concura și sportiva Vlada Gînga. „Am deosebita plăcere să cunosc asemenea tineri promițători, care sunt exemple demne de urmat pentru semenii lor. Cred cu tărie în potențialul și determinarea voastră de a demonstra performanțe la cel mai înalt nivel”, a declarat oficialul.

Cristian Savin este primul sportiv moldovean calificat la Jocurile Olimpice de Tineret, care practică acest tip de sport de 10 ani, obținând locuri fruntașe la Turneele Internaționale din Cehia, Cipru, Croația, Suedia, Slovenia și Ucraina. Este remarcabil faptul că, deși Cristian locuiește în Cehia din 2008, el în continuare reprezintă Republica Moldova la competițiile internaționale.

Al doilea sportiv cu un potențial enorm este Vlada Gînga, care, de asemenea, are în palmares zeci de trofee la Turneele Internaționale organizate în Cehia, Croația, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor, dorindu-le succese și rezultate remarcabile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!