ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Implementarea proiectului privind medicina primară va începe în localitățile rurale

15:24 | 24.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Implementarea proiectului privind medicina primară, care stabilește că medicii de familie vor putea trece la practica individuală, va fi inițiată în localitățile rurale și va fi extinsă ulterior spre centrele raionale. Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, după ședința Coaliției de guvernare, informează MOLDPRES.

Filip a afirmat că acest proiect vine să ofere o soluție în cazul lipsei medicilor la sate. ”Este o activitate medicală de alternativă a sistemului existent, bazată pe competiție sănătoasă. Este important să cunoașteți că doctorii vor activa exact în aceleași condiții și exigențe care sunt față de medicii care lucrează în sistemul actual”, a spus Premierul.

Șeful Cabinetului de miniștri a mai adăugat că în urma reformei, medicii buni vor avea mai mulți pacienți și vor avea de câștigat mai mulți bani. ”Scopul este de a asigura în fiecare sat din Republica Moldova servicii medicale calitative”, a precizat Pavel Filip.

Premierul și-a mai exprimat speranța că proiectul privind medicina primară va fi analizat și aprobat de forul legislativ până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare.

Documentul a fost adoptat de Guvern vineri, 20 iulie curent.  

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18006514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!