ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunile PLDM, PCRM și PL au părăsit ședința Legislativului

11:59 | 26.07.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Fracțiunile PLDM, PCRM și PL au părăsit astăzi ședința Parlamentului în semn de protest față de includerea în ordinea de zi a proiectelor de lege privind reforma fiscală, transmite MOLDPRES.

Deputatul PLDM, Iurie Țap, a specificat că „decizia a fost luată în semn de protest față de graba cu care au fost incluse proiectele ce fac parte din reforma fiscală”.

La rândul său, președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că „fracțiunea comuniștilor părăsește plenul Legislativului în semn de protest față de ilegalitățile ce ar avea loc în Parlament”.

În scurt timp, deputatul PL, Alina Zotea, a anunțat că și fracțiunea liberalilor părăsește ședința Parlamentului. La începutul ședinței de azi, președintele PL, Mihai Ghimpu, a afirmat că „fracțiunea condamnă graba cu care sunt aprobate proiectele, întrucât deputații nu au reușit să analizeze prevederile incluse în documente”. Totodată, s-a propus excluderea proiectelor de pe ordinea de zi, în urma votului, solicitarea a fost respinsă.

Speakerul Andrian Candu a declarat că proiectele incluse în reforma fiscală urmează a fi adoptate pentru binele cetățenilor, întrucât va crește venitul oamenilor. „Aceste documente prevăd micșorarea impozitelor, creșterea scutirilor, mai multe facilități pentru mediul de afaceri, declararea voluntară a bunurilor și aducerea activelor nedeclarate în economia albă. Toate aceste modificări sunt așteptate de foarte mult timp de cetățeni și mediul de afaceri”, a afirmat Candu.

La ședința Legislativului au rămas deputații PDM și PPEM.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18006595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!