ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de hectare de culturi agricole au fost distruse în urma ploilor puternice

09:59 | 01.08.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Mai multe porțiuni de drumuri locale din nordul țării și zeci de hectare de culturi agricole au fost distruse în urma ploilor torențiale din ziua de ieri, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în satul Cobani din raionul Glodeni, ploaia a deteriorat circa 9,2 km de drum local.

Totodată, ploile puternice au distrus mai multe hectare de culturi agricole în mai multe regiuni: raionul Ocnița, satul Vălcineț - 14 ha de livezi, raionul Călăraș, satul Horodiște - 27 ha de livezi și 18 ha de vie.

La fel, în urma precipitațiilor abundente, în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de pompare a apei dintr-o gospodărie particulară, iar ulterior a fost construit un dig pentru protecția acestei gospodării de apele acumulate. De asemenea, în raionul Cahul au fost efectuate lucrări de deblocare a unui traseu care era acoperit cu nămol și pietriș.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în satul Românești din raionului Strășeni, circa 15 foi de ardezie au fost smulse de pe un bloc locativ cu cinci nivele.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru astăzi sunt prognozate ploi cu descărcări electrice în zona de nord și sud a țării. Pentru următoarele zile nu sunt prognozate precipitații.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18006799

img18006799

img18006799

img18006799

img18006799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!