ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro se ieftinește cu 21 de bani și coboară sub 19 lei

16:35 | 10.08.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Moneda unică europeană se ieftinește și mai mult și coboară sub 19 lei. Pentru ziua de luni, 13 august, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs oficial de 18 lei și 90 de bani pentru un euro, cu 21 de bani mai puțin decât astăzi, informează MOLDPRES. 

Moneda unică europeană a avut ultima oară o valoare mai mică de 19 lei în aprilie 2015. 

Dolarul american își va păstra prețul de 16 lei și 48 de bani. 

Pe de altă parte, leul românesc va pierde 5 bani din preț și va costa 4 lei și 6 bani. Hrivna ucraineană și rubla rusească vor avea la începutul săptămânii viitoare aceeași valoare ca și astăzi. Astfel, hrivna va costa 60 de bani, iar rubla rusească - 24 de bani. 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a declarat, în cadrul unui interviu, că tendința de apreciere a monedei naționale este explicată, în mare parte, de faptul că oferta de valută din partea persoanelor fizice continuă să depășească cererea din partea agenților economici, ceea ce explică, în mare parte, tendința de apreciere a monedei naționale. 

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18007103

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!