ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preţurile producţiei industriale au scăzut

11:35 | 18.08.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Preţurile producţiei industriale au scăzut în luna iulie curent, față de iunie 2018 și față de iulie 2017, cu câte 0,1%, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), informează MOLDPRES.

Astfel, în industria prelucrătoare, în luna iulie curent, prețurile s-au micșorat cu 0,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar în industria extractivă - cu 1,5 %. În schimb, în sectorul energetic, în iulie 2018, prețurile au crescut cu 0,6%, față de iulie 2017.

Potrivit datelor BNS, comparativ cu luna decembrie 2017, preţurile s-au majorat la activităţi şi bunuri legate de energie cu 2,6%, în industria bunurilor de capital – cu 1,4%, și în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) – cu 0,4%. Totodată, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, prețurile s-au diminuat cu 1,6% și în industria bunurilor de uz curent – cu 1,4%.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!