ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acțiuni proprietate publică de stat în valoare de peste 983 milioane de lei sunt licitate la Bursa de Valori

12:39 | 03.09.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Proprietăţii Publice (APP) desfășoară, în perioada 3-7 septembrie, licitații "cu strigare" prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei pentru privatizarea acțiunilor proprietate publică de stat în 21 de societăți, informează MOLDPRES.

La licitaţiile „cu strigare” sunt scoase societatea cu capital majoritar de stat Barza Albă, întreprinderea Tutun CTC, care au fost expuse în repetate rânduri la privatizare, însă nu au fost solicitate de investitori. De asemenea, vor fi licitate 11 pachete de acțiuni din entitățile de întreținere a drumurilor.

Cel mai mare preț, peste 329 milioane de lei, statul îl solicită pentru pachetul de 100% din acțiunile combinatului din Bălți „Barza Albă”, specializat în fabricarea și comercializarea băuturilor alcoolice. Prețul inițial solicitat pentru 90,8 la sută din acțiunile Tutun CTC este de peste 236 milioane de lei.

Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare a acestor societăți sau pachete de acțiuni depășește 983 milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18007757

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!