ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subvenții de circa 220 mln de lei au fost acordate agricultorilor în șapte luni ale anului curent

16:10 | 04.09.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Aproximativ 217 milioane de lei au fost acordate agricultorilor din țară sub formă de subvenții de la 1 februarie curent și până în prezent. Acestea au fost autorizate spre plată de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), informează MOLDPRES.

Banii au fost alocați pentru un număr total de 1762 dosare. Sesiunea de recepționare a dosarelor va fi activă până la 31 octombrie curent. Doritorii pot depune cererile la sediile Oficiilor Teritoriale ale AIPA.

Potrivit instituției, termenul limită de depunere a dosarului la capitolul stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor la irigare este 15 noiembrie. Totodată, dosarele pentru obținerea subvențiilor pentru stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură pot fi depuse până la data de 15 decembrie.

Producătorii agricoli pot verifica starea dosarului depus pentru subvenționare în regim on-line, pe pagina web AIPA.

Valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul curent constituie 900 mln de lei.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18007813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!