ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Importatorii vor procura timbrele de acciz direct de la Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe

15:27 | 05.09.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Agenții economici importatori vor procura timbrele de acciz direct de la instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, evitând Serviciul Vamal, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptată astăzi, informează MOLDPRES.

Astfel va fi simplificată și optimizată procedura comercializării timbrelor de acciz către importatori, iar timpul necesar eliberării timbrelor de acciz va fi redus. În prezent, procurarea se face prin intermediul Serviciului Vamal, fapt ce complică pentru agenții economici importatori întreg procesul de procurare a timbrelor de acciz.

Timbrele de acciz sunt eliberate contra plată. Contravaloarea timbrelor de acciz este încasată la conturile IBAN ale Serviciului Vamal, care ulterior sunt transferate la conturile Serviciului Fiscal de Stat. Potrivit hotărârii, aprobate astăzi, achitarea se va face la contul instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, fără antrenarea Serviciului Vamal.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18007855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!