ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul de Supraveghere al Programului „Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova 2016-2018” a aprobat cel de-al cincilea raport de progres

18:03 | 13.09.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Comitetul de Supraveghere al Programului „Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova 2016-2018” s-a întrunit astăzi, la Guvern, pentru a analiza și a aproba cel de-al 5-lea raport de progres al proiectului „Asistență la implementarea misiunii înalților consilieri UE”, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.  

În debutul ședinței, Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, l-a felicitat cu noua funcție pe șeful Secției Operațiuni al Delegației UE în Republica Moldova, Marco Gemmer. Totodată, Lilia Palii a exprimat recunoștința pentru cooperarea strânsă cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova: „Sprijinul și expertiza valoroasă oferite reprezintă un instrument semnificativ pentru autoritățile noastre în implementarea agendei de reforme”.

În cadrul ședinței, șeful de echipă al proiectului, Pavlos Kollias a efectuat o retrospectivă a activităților realizate pe parcursul celui de-al cincilea semestru. Discuțiile membrilor Comitetului de Coordonare a proiectului „Asistență la implementarea Misiunii Înalților Consilieri UE” au continuat pe marginea recomandărilor concrete, astfel ca acestea să contribuie eficient, atât la realizarea agendei de asociere RM-UE, cât și la agenda de reforme a Guvernului Republicii Moldova.

Nu în cele din urmă, au fost stabilite prioritățile pentru etapa finală de implementare a proiectului.

Misiunea Înalților Consilieri UE, proiect finanțat de către Uniunea Europeană, este o echipă de 23 experți angajați în Republica Moldova cu obiectivul principal de a acorda suport Guvernului Republicii Moldova în implementarea agendei sale de reforme, în speță, asistență în consolidarea capacităților necesare pentru implementarea Acordului de Asociere, inclusiv Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și de a asigura acțiunile post-liberalizare a regimului de vize. Lansat în ianuarie 2016, proiectul are o perioadă de implementare de 3 ani, până în decembrie 2018.

img18008162

img18008162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!