ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii desemnați au depus jurământul de învestire

16:12 | 25.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc și cel al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, au depus astăzi jurământul de învestire. Decretele de numire a celor doi au fost semnate de șeful Legislativului Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de președinte al țării, comunică MOLDPRES.

Ieri, magistrații Curții Constituționale au decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministrul Pavel Filip.

Speakerul Andrian Candu l-a felicitat pe premierul Pavel Filip pentru alegerea făcută în cazul noilor miniștri deoarece ambii candidați au excelat în domeniile în care au activat anterior. El a specificat că ministerele pe care le vor prelua Silvia Radu și Nicolae Ciubuc sunt unele importante, unde cetățenii așteaptă schimbări și reforme.

Premierul Pavel Filip i-a felicitat pe noii membri ai Cabinetului de miniștri și a menționat că cei doi vor trebui să muncească în forță pentru ca în cele cinci luni de mandat să aprobe o serie de reforme importante pentru cetățeni.

La începutul săptămânii trecute conducerea PDM a anunţat că doi miniştri din Guvern vor fi schimbaţi. Astfel Silvia Radu a fost propusă pentru conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Nicolae Ciubuc a fost desemnat pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Silvia Radu este de meserie jurist şi filolog, și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995. Ulterior, în perioada 2008-2015, a condus Gas Natural Fenosa. Din noiembrie 2017 până în aprilie 2018 a deținut funcția de primar interimar al capitalei.

Nicolae Ciubuc a fost până astăzi director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. El a deţinut acest post din septembrie 2016.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18008546

img18008546

img18008546

img18008546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!