ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM: Locuitorii R. Moldova ar putea alege direct judecătorii

12:39 | 09.10.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Cetăţenii Republicii Moldova ar putea alege direct judecătorii. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul Partidul Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a precizat că un proiect de hotărâre în acest sens va fi elaborat în scurt timp, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, analiza prezentată de colegii din Guvern în ședința formațiunii arată că, în ultimii doi ani, în domeniul justiției au fost făcute mai multe reforme, decât în toate guvernările din anii precedenţi.

„Reformele din domeniul justiţiei au avut menirea să întărească independența justiției. Cu toate acestea, persistă încă percepția că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul justiţiei. De aceea, Partidul Democrat a pregătit un proiect de hotărâre a Parlamentului care însărcinează Comisia juridică a Legislativului să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituţiei, care ar permite ca judecătorii să fie aleși de popor", a opinat Plahotniuc. 

Conform sursei citate, proiectul va fi dezbătut inițial cu societatea civilă, ulterior va fi pus și pe masa deputaților pentru a fi examinat și supus votului.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!