ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În trei sectoare din municipiul Chişinău vor fi organizate iarmaroace de toamnă

10:50 | 11.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Trei iarmaroace de toamnă vor fi organizate, cu începere de sâmbătă, 13 octombrie, în trei sectoare ale municipiului Chişinău. Fermierii nu vor achita locul de piaţă sau alte costuri, transmite MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că iarmaroacele vor fi amplasate în sectorul Centru (zona Telecentru, în preajma podului de la ieşire din oraş spre Ialoveni), sectorul Buiucani  (strada Ioana Radu, zona Dendrariului) şi sectorul Râşcani (strada Andrei Doga, zona Manejului). Târgurile vor activa până la finele lunii octombrie şi în, funcţie de timp sau disponibilitatea agricultorilor, în luna noiembrie.

Potrivit lui Nicolae Ciubuc, aceste iarmaroace au scopul să faciliteze accesul pe piaţă a fermierilor, oferindu-le posibilitatea să-şi vândă producţia la preţuri adecvate atât pentru consumatori, cât şi pentru producători, eliminând intermediarii. „Anul acesta avem roadă mai multă şi cei care o cresc trebuie să aibă loc unde să o comercializeze, nefiind puşi în situaţia s-o vândă la preţuri derizorii celor care nu au nici o tangenţă cu agricultura”, a precizat oficialul.

„Sâmbăta, la cele trei iarmaroace sunt aşteptaţi peste o sută de producători agricoli. Fermierii nu vor fi puşi în situaţia să achite locul de piaţă sau alte costuri. Ei vor avea nevoie doar de certificate ale Asociaţiilor de Producători Agricoli sau alte acte confirmative, pentru a nu admite ca la aceste târguri să se strecoare comercianţi de alt soi. Bineînţeles, la iarmaroace vor fi prezenţi şi specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, deoarece este vorba de producţie alimentară”, a specificat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Nicolae Ciubuc a precizat că dacă această experienţă va avea succes în capitală, atunci va putea fi implementată şi în alte localităţi ale ţării.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu) 

img18009113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!