ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Penitenciarele pentru minori vor fi reorganizate

12:04 | 12.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Penitenciarele pentru minori se vor numi centre de detenție pentru minori și tineri. Un proiect de modificare, în acest sens, a legislaţiei a fost aprobat astăzi în primă lectură de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, penitenciarele vor fi redenumite după ce va fi finalizat procesul de reorganizare a Departamentului instituțiilor penitenciare în Administrația Națională a Penitenciarelor. Totodată, expresia ”colaboratori ai sistemului penitenciar” din legislație va fi înlocuită cu sintagma ”funcționari publici cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare”. 

De asemenea, noul proiect vine cu o serie de noţiuni menite să eficientizeze procesul de evoluție în carieră a funcționarilor din cadrul sistemului administrației penitenciare și crearea unor oportunități motivaționale pentru recrutarea și menținerea personalului calificat și competent. Urmează a fi consolidată poziția de ”specialist principal” în cadrul sistemului administrației penitenciare, va fi uniformizat gradul de remunerare a funcției respective în toate autoritățile și va fi introdusă poziția de ”specialist superior” pentru a asigura ca mecanismul motivațional de evoluție în carieră să fie unul eficient și diversificat. 

Totodată, vor fi modificate denumirile gradelor speciale ale funcționarilor publici din cadrul sistemului administrației penitenciare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18009157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!