ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 140 de producători participă la expoziţiile MOLDAGROTECH și FARMER

15:52 | 17.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Peste 140 de producători din mai multe ţări prezintă la Chişinău cele mai moderne maşini, utilaje şi servicii pentru businessul agricol, în cadrul expoziţiilor MOLDAGROTECH și FARMER. Acestea sunt organizate în perioada 17-20 octombrie, la Centrul Internaţional Expoziţional Moldexpo, cu susţinerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Federației Naționale a Fermierilor din Moldova şi agenţilor economici din sector, transmite MOLDPRES.

Cel mai mare segment al expozițiilor este format din mașini și utilaje agricole: tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, echipamente pentru aplicarea îngrășămintelor și de protecție a plantelor, mașini de recoltat, utilaje de pregătire a furajelor, echipamente pentru prelucrarea post-recoltare și depozitarea roadei, autospeciale, piese de schimb, echipamente pentru zootehnie ş.a. Vizitatorii au ocazia să vadă cele mai noi realizări ale producătorilor din R. Moldova, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Rusia, Polonia, Saint Kitts și Nevis, Spania, Turcia şi Ucraina.

"Având în vedere tendințele din sectorul agricol, expoziția MOLDAGROTECH şi FARMER constituie o platformă eficientă care oferă modalități de a depăși provocările cu care se confruntă agricultura națională. Avem întruniţi aici renumiţi producători din lume, mulţi dintre care sunt prezenţi la Chişinău mai mulţi ani la rând cu tehnică bună, oferte potrivite şi necesare pentru ramura agricolă din ţara noastră", a menționat la ceremonia de deschidere a expoziţiilor, Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Agenda expozițiilor include mai multe concursuri, seminare, conferinţe şi mese rotunde. În cadrul acestora vor fi abordate probleme ce ţin de introducerea sistemelor de protecție a plantelor, prevenirea eroziunii terenurilor agricole, schimbările climatice, protecția culturilor de câmp etc. Totodată, tinerii care fac studii la instituţii de învăţământ cu profil agrar vor fi reuniţi la un eveniment cu genericul "Agrogenerație", unde vor prezenta elaborări și lucrări științifice proprii.

În acest an, Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH este la ediția a XXXV-a, iar Expoziția-târg FARMER – la cea de-a XXI-a ediţie.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18009305

img18009305

img18009305

img18009305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!