ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate

13:57 | 18.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate cu cerințele de calitate.  Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de Parlament, relatează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, controlul va fi efectuat la toate etapele lanțului comercial până la consumatorul final și se va aplica persoanelor fizice și juridice, excepție fiind sectorul casnic. Controalele de conformitate vor fi efectuate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care va monitoriza și stabili un sistem de control, inclusiv prin evaluarea riscurilor. Controlul de conformitate va asigura respectarea parametrilor comerciali în cazul fructelor și legumelor proaspete pe întreg lanțul de comercializare.

În prezent, fructele și legumele plasate în lanțul comercial nu sunt etichetate, sortate sau calibrate conform cerințelor de calitate, iar prețul acestora este standard pentru un amestec de clase, soiuri sau calibru, fapt care dezavantajează consumatorii. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18009342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!