ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova are un nou șef

09:45 | 24.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova are un nou șef. Acesta este Lars Johann Lonnback. La început de mandat, oficialul a avut o întrevedere cu secretarul general al guvernului, Lilia Palii, informează MOLDPRES.

Noul șef al Misiunii OIM a evocat posibilitatea Republicii Moldova de a aplica pentru a fi inclusă în lista statelor candidate pentru găzduirea, în anul 2020, a unuia dintre evenimentele mondiale ce abordează problemele migrației - Forumul Global pentru Migrație și Dezvoltare. Evenimentul reunește anual 200 de delegații din diferite țări cu scopul de a identifica politicile relevante și oportunitățile privind migrația și dezvoltarea în statele participante.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a guvernului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind cadrul de parteneriat și aspectele conexe domeniilor principale de colaborare. Totodată, a fost abordat subiectul elaborării și promovării proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”.

La întrevedere au fost evidențiate și aspecte de implementare a Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3””, care are ca scop încurajarea unui parteneriat între diasporă, autoritățile publice centrale și locale, parteneri de dezvoltare pentru a realiza proiecte de  dezvoltare a localităților de origine a disaporei. În acest context, Lars Johann Lonnback a exprimat deschiderea OIM pentru a participa în realizarea acestui proiect.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img18009519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!