ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a fost resimțit în R. Moldova

10:19 | 28.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a fost resimțit noaptea trecută în Republica Moldova. Cutremurul s-a produs în România şi a durat 38 de secunde, transmite MOLDPRES.

Potrivit Institutului Național de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului din București (România), seismul a avut loc la ora 03:38:10, ora Republicii Moldova. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 150 de km.

Seismul a fost urmat de o replică de 3,1 pe scara Richter, dar care nu a fost resimțită și în Republica Moldova. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade Mercalli şi s-a simțit în Bulgaria, Republica Moldova și la granița cu Ucraina.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18009666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!