ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocani de la șapte instituții de învățământ și-au verificat forțele la campionatul naţional universitar 2018

17:24 | 22.11.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Campionatul naţional universitar la judo a reunit astăzi circa 60 de sportivi de la 7 instituţii de învăţământ superior din ţară, relatează MOLDPRES.

Turneul, care s-a desfăşurat la sala de sporturi a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, a fost inaugurat de preşedintele Sportului Universitar din Moldova, Veaceslav Manolache. ”Anul viitor la Torino (Italia) se va desfășura Universiada Mondială. Îi vom selecta pe cei mai buni pentru a avea o evoluție meritorie”, a declarat oficialul.

Competiţia a reunit un grup de judocani bine pregătiţi, inclusiv cinci membri ai echipei naţionale de tineret şi seniori: Dorin Goţonoagă (81 kg), Vadim Bunescu (66 kg), Mihail Doncilă, Vadim Zaharia, ambii la categoria de greutate până la 60 de kilograme, Iurie Mocanu (90 kg). Meciurile cu participarea lor au trezit cel mai mare interes din parte spectatorilor, a tehnicienilor printre care a fost prezent şi antrenorul lotului naţional Veaceslav Bacal, antrenorul emerit Mihail Ciudin, campionul european şi mondial din anul trecut la veterani Mihail Malear.

La categoria de până la 60 de kilograme a învins Ion Caraman. La cea de până la 66 kilograme, Vadim Zaharia s-a dovedit a fi mai puternic decât Mihail Doncilă. Cea mai scurtă partidă finală a fost cea de la 73 de kilograme, în care Vadim Bunescu a învins doar în 8 secunde. În următoarea categorie (81 kg), Dorin Goţonoagă nu a avut probleme deosebite în adjudecarea titlului de campion, deşi o accidentare mai veche la genunchi s-a făcut resimţită. Iurie Mocanu l-a devansat în finala categoriei de 90 kilograme pe Ghenadie Preţivatîi, deşi acesta a contestat iniţial decizia arbitrilor. Campioni au mai devenit: Vadim Zmeu (100 kg) şi Denis Tachii (plus 100 kg).

Vadim Bunescu şi Dorin Goţonoagă au făcut la finele campionatului declarații pentru presă. ”Sunt numărul doi la echipa națională. Mă voi pregăti cu seriozitate la antrenamente pentru a avea o prestație meritorie anul viitor pe arena internațională”, a spus Bunescu. ”Am devenit anul curent premiant la trei turnee internaționale, dar la sfârșitul anului am consemnat câteva eșecuri și-l consider nereușit”, a opinat Goțonoagă.

Campioană pe echipe a devenit selecţionata Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Ea a fost urmată pe podiumul de premiere de reprezentativa Academiei de Studii Economice din Moldova şi formaţia Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Următoarea probă din programul competiţional, antepenultima, baschetul se desfăşoară la sala specializată a Universităţii Tehnice din Moldova. Turneul se va încheia mâine. În programul competițional au fost incluse concursuri la 20 de discipline sportive. Bilanțul va fi făcut pe 13 decembrie.

img18010475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!