ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Informațională de Stat „Moldpres” va fi reorganizată în instituție publică

17:15 | 05.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Întreprinderea de stat „Agenția Informațională de Stat „Moldpres”” va fi reorganizată prin transformare în instituție publică ce va purta aceeași denumire. Cancelaria de Stat va exercita funcția de fondator al Instituției publice „Agenția Informațională de Stat „Moldpres””. O decizie în acest sens a aprobat astăzi guvernul, informează MOLDPRES.

Patrimoniul întreprinderii de stat va fi transmis în gestiune instituției publice, iar disponibilizarea personalului în legătură cu reorganizarea Întreprinderii de Stat „Agenția Informațională de Stat „Moldpres”” va fi efectuată în conformitate cu legislația muncii, în cazul imposibilității transferului acestuia.

Potrivit hotărârii guvernului, Agenția „Moldpres” va asigura în termen de două luni organizarea desfășurării concursului pentru selectarea directorului instituției. Până la numirea directorului Instituției publice, în conformitate cu Statutul acesteia, funcția de director al instituției respective va fi exercitată temporar de către administratorul Întreprinderii de Stat „Agenția Informațională de Stat „Moldpres”” în reorganizare, care va întreprinde toate acțiunile necesare pentru desfășurarea procesului de reorganizare.

Cabinetul de miniștri a aprobat, de asemenea, Statutul Instituției publice „Agenția Informațională de Stat „Moldpres””. Potrivit documentului, Agenția „Moldpres” are misiunea de a asigura producerea și difuzarea informației, publicarea și editarea actelor oficiale, informarea opiniei publice din țară și de peste hotare asupra politicii de stat și activității curente a autorităților publice din Republica Moldova, prestarea serviciilor editoriale, poligrafice și de publicitate, producerea și comercializarea materialelor foto și video.

Agenția va difuza „informații obiective și veridice privind politica de stat și activitatea curentă a autorităților publice din Republica Moldova”, dar și va avea misiunea de a asigura editarea ”Monitorului Oficial al Republicii Moldova” și a suplimentelor la acesta. Agenția va mai avea funcția de a edita publicații periodice și cărți cu caracter oficial, informativ, documentar, cognitiv-distractiv, social-politic.

Finanțarea activității Agenției „Moldpres” se va efectua din: veniturile obținute din prestarea serviciilor, subsidiile/subvențiile primite de la bugetul de stat prin intermediul Cancelariei de Stat și alte surse legale. 

img18010902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!