ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relaţiile moldo-bulgare au fost discutate la Milano

10:53 | 07.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Dezvoltarea dialogului politic, aprofundarea relațiilor comercial-economice, stabilirea unor noi parteneriate în domeniul educației, protecției sociale, cultură și alte sectoare au fost discutate în cadrul întrevederii de la Milano a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu viceministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Emilia Kraleva, relatează MOLDPRES citând Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În timpul dialogului a fost remarcat interesul ambelor părţi pentru organizarea unor vizite bilaterale şi dinamizarea cooperării dintre cele două ministere de externe în contextul înfiinţării Institutului Diplomatic pe lângă MAEIE. În context, ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat suportul logistic și tehnic acordat institutului național de către colegii din Sofia, menționând și vizita de documentare din această săptămână a reprezentaților Institutului din Chișinău la colegii bulgari.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii privind situaţia etnicilor bulgari. Apreciind eforturile Guvernului Republicii Moldova de susţinere a minorităţii bulgare, Emilia Kraleva a subliniat angajamentul ţării sale de a sprijini şi în continuare implementarea proiectelor sociale şi educaţionale destinate conservării şi promovării identităţii culturale şi lingvistice a bulgarilor din ţara noastră.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a constituit consolidarea cooperării bilaterale în cadrul forurilor internaționale și regionale.

img18010959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!