ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri a intrat în vigoare

12:14 | 12.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri a intrat astăzi în vigoare, o dată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Decretul de promulgare a documentului a fost semnat de către președintele parlamentului, Andrian Candu, după ce șeful statului Igor Dodon a fost suspendat din funcție întrucât a refuzat să promulge actul votat în mod repetat de legislativ.

Legea stabileşte cadrul juridic şi principiile de activitate, organizarea şi funcţionarea, atribuţiile şi împuternicirile Inspectoratului General de Carabinieri, finanţarea şi asigurarea tehnico-materială a acestuia, precum şi statutul carabinierului.

Potrivit documentului, Inspectoratul General de Carabinieri este o autoritate specializată a statului, cu statut militar, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care are misiunea de asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor şi contravenţiilor, de protecţie a obiectivelor de importanță deosebită etc.

De asemenea, este stipulat că până la data de 31 decembrie 2020, Inspectoratul General al Carabinierilor va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract.

img18011099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!