ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratele teritoriale de poliție au primit 30 de mașini noi

12:20 | 14.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. 30 de automobile de poliție au fost repartizate astăzi grupelor operative de urmărire penală din cadrul tuturor unităților teritoriale ale poliției, relatează MOLDPRES.

Autovehiculele au fost transmise de către șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari.

„Achiziționarea lotului vine să consolideze capacitățile poliției la nivel de reacționare. Mașinile sunt dotate cu echipamente de protecție, truse și instrumente noi pentru colectarea probelor la fața locului. Prin această achiziționare vom fi mai eficienți, mai rapizi, iar probele acumulate vor fi de o calitate mai înaltă”, a spus Pînzari.

Totodată, șeful IGP a mulțumit partenerilor europeni și colegiilor care au muncit la realizarea și implementarea acestui proiect. „Noile mașini erau foarte necesare. Acestea vor ușura și perfecționa munca oamenilor legii din teritoriu. Automobilele vor fi repartizate în funcție de numărul angajaților care muncesc în cadrul inspectoratului, rata criminalității și numărul cetățenilor din localități”, a afirmat Alexandru Pînzari.

Totodată, IGP deține trei laboratoare performante, utilizate în investigarea crimelor grave și excepțional de grave. Acestea sunt repartizate în regiunea nord, centru și sud a țării.

Automobilele distribuite astăzi au o valoare de 1,2 mln de euro și au fost achiziționate în cadrul proiectului „Suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova”. Proiectul este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

img18011185

img18011185

img18011185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!