ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii au scos din nămeţi un autobuz şcolar şi două ambulanţe care nu au putut ajunge la pacienţi

11:33 | 24.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Salvatorii au intervenit în ultimele 24 de ore în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele țării. Aceştia au tractat un autobuz şcolar, două ambulanţe şi şase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a specificat că de ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca, Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și în municipiul Chișinău. „Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca. Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni. Salvatorii din cadrul Direcției Situații Excepționale Bălți au avut ieri o misiune mai neobișnuită. Aceștia au adus pentru localnicii satului Valea Norocului, raionul Sângerei, pâine. Salvatorii au împărțit pâine oamenilor în etate, dar și persoanelor cu dezabilități. Unsprezece familii au beneficiat de ajutorul pompierilor”, a spus Puşcaşu.

Ea a adăugat că angajaţii IGSU vor continua monitorizarea situației din țară și vor interveni la solicitările cetățenilor. În caz de riscuri, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.   

Meteorologii au prognozat ninsori pentru următoarele zile. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -8 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +3 grade Celsius, în sud. Pe întreg teritoriul țării va ninge.

img19000587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!