ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Produsele moldovenești pot fi exportate în Rusia prin tranzitarea teritoriului Ucrainei, a anunțat șeful statului

09:21 | 02.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Produsele moldovenești pot fi exportate pe piața Rusiei prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către șeful statului Igor Dodon, care a revenit în seara zilei de ieri dintr-o vizită oficială în Federația Rusă, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, decizia este valabilă începând cu 31 ianuarie. „În urma vizitei, cel mai important rezultat este faptul că Rusia a permis tranzitarea de către mărfurile moldovenești a teritoriului Ucrainei, fapt interzis prin Decizia Guvernului Federației Ruse din 29 decembrie, 2018. Decizia privind tranzitarea am convenit-o cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a anunțat că primele 12 KAMAZ-uri donate de Rusia vor ajunge săptămâna viitoare în Republica Moldova. „Acestea sunt transmise țării noastre de către Guvernul Federației Ruse pentru a fi distribuite în cele mai mari orașe și centre raionale”, a afirmat Igor  Dodon.

„La fel, am comunicat că „amnistia migrațională” se desfășoară în regimul planificat, partea rusă își îndeplinește angajamentele asumate privind anularea încălcărilor pe care le-au săvârșit cetățenii noștri în timpul aflării lor pe teritoriul Rusiei. De asemenea, am convenit ca la mijlocul lunii martie în țara noastră să fie organizat un forum moldo-rus, cu participarea reprezentanților regiunilor din Federația Rusă, conducerea cărora a semnat anterior acorduri cu conducerea raioanelor din Republica Moldova”, a adăugat șeful statului.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită oficială de două zile în Federația Rusă. În cadrul acesteia, șeful statului a avut mai multe întrevederi cu oficiali din Rusia, printre care președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

img19000905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!