ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medici oncologi vor oferi pe parcursul lunii februarie consultații populației din localitățile rurale

14:37 | 04.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 35 de medici oncologi vor oferi pe parcursul lunii februarie consultații populației din localitățile rurale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, medicii se vor alătura echipelor multidisciplinare din cadrul campaniei inițiate de Guvernul Republicii Moldova „Un doctor pentru tine!”.

Acțiunea face parte din activitățile planificate în cadrul campaniei naționale de informare a populației privind bolile oncologice, combaterea și tratamentul acestora, dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului. Astfel, în perioada 04 februarie-01 martie curent, medicii oncologi (mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi, proctologi) se vor deplasa cu echipa multidisciplinară în raioanele republicii conform orarului: 04-08 februarie la Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Florești, Drochia, 11-15 februarie la Călărași, Nisporeni, Rezina, Telenești, Șoldănești, Glodeni, Sângerei, Fălești, Râșcani.

În perioada 18-22 februarie oncologii vor consulta la Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Strășeni, Criuleni, Dubăsari, iar între 5 februarie şi 1 martie vor merge la Cantemir, Vulcănești, Taraclia.

De asemenea, în cadrul campaniei de prevenire a cancerului, desfășurată pe parcursul lunii februarie, va fi acordată asistență metodică medicilor din raioane, se vor desfășura mese rotunde, discuții interactive cu cetățenii și sesiuni de informare a populației privind riscurile de îmbolnăvire de cancer, prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului.

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului este marcată anual la 4 februarie.

img19000946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!