ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate drumurile naționale sunt accesibile

09:20 | 13.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Muncitorii au efectuat pe parcursul nopții lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea lunecușului, iar în prezent toate drumurile naționale sunt accesibile și circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat că, pe parcursul nopții, pe teritoriul țării precipitații nu au fost înregistrate.

„În această perioadă, prioritar, au fost efectuate lucrări de deszăpezire și combaterea lunecușului pe drumurile regionale. Pe drumul național M1 frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontieră cu Ucraina, km 50-56 (în preajma s. Stejăreni) circulația rutieră a fost restabilită. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și în caz de necesitate se intervine”, a spus Căpățină.

Noaptea trecută, în lucrările de deszăpezire şi combaterea lunecuşului au fost antrenați 231 de muncitori și 144 de utilaje speciale, care au împrăștiat peste 1952 de tone de material antiderapant.

Totodată, Ministerul Apărării a anunțat că militarii din Batalionul de Geniu din Negreşti au tractat în seara zilei de ieri 12 TIR-uri şi nouă autoturisme. Intervenția a fost efectuată pe traseul naţional M5, între localităţile Bravicea şi Ţigăneşti.

În această dimineață, primăria capitalei a anunțat că transportul public circulă pe toate liniile prevăzute. De asemenea, serviciile municipale intervin pe trotuare și străzi pentru combaterea poleiului.

Pe parcursul nopții, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii, drumarii au intervenit cu 14 autospeciale, fiind împrăștiați 230 de metri cubi de material antiderapant și 13 tone de sare tehnică. Câte un utilaj al Regiei „Exdrupo” este dislocat în fiecare sector al capitalei, fiind gata să intervină la solicitările cetățenilor.

În acelaşi timp, angajații Regiei locativ-comunale au intervenit cu 15 utilaje specializate, prioritar pe trotuare, fiind împrăștiate 50 tone de sare. De asemenea, 380 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţiile de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor publice.

Conducerea primăriei capitalei îndeamnă agenţii economici și gestionarii de imobile să intervină la combaterea ghețușului pe teritoriile în care activează. Autoritățile atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum. Șoferii sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare. La fel, aceștia sunt îndemnați să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

În următoarele zile vremea se menține rece. Noaptea se vor înregistra până la -5 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua termometrele vor indica până la +5 grade Celsius, în sudul țării. Izolat vor cădea precipitații.

img19001231

img19001231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!