ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Politicienii trebuie sa dea dovadă de maturitate în abordarea politicilor de securitate națională, susține un fost angajat al SIS

15:36 | 15.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Politicienii din țara noastră ar trebui să dea dovadă de maturitate în tratarea problemelor de securitate națională și să nu divizeze societatea, iar instituțiile statului trebuie să aibă o abordare comună. Afirmația a fost făcută de colonelul în rezervă Alexandru Popescu, fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-un interviu acordat în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Referindu-se la cazul piloților moldoveni ținuți ostatici în Afganistan, Alexandru Popescu a afirmat că în acest caz a putut fi observată o disonanță în ceea ce privește atitudinea, viziunile și modul de implicare, iar între reprezentanții conducerii de vârf a țării s-a creat o ruptură.  

Potrivit sursei citate, autoritățile ar trebui să se gândească cum am putea preveni în viitor asemenea situații. „Noi trebuie să apreciem acest lucru ca o problemă de siguranță a statului și a cetățenilor, trebuie să ne gândim care este locul și rolul R. Moldova și a serviciilor noastre în arhitectura mondială de securitate, cum trebuie să procedăm noi pentru a ne putea rezolva problemele legate de securitatea statului și a cetățenilor. În interiorul statului noi trebuie să fim un monolit întreg și nicidecum să fim dezmembrați pe anumite criterii, care ar putea crea mari impedimente pentru a rezolva aceste probleme. Gândiți-vă că mâine mai nimeresc cetățenii noștri în situații similare. Cine o să vrea să ne ajute văzându-ne cine suntem, cum suntem și cum reacționăm în asemenea situații de criză”, a opinat fostul colaborator al SIS.

Alexandru Popescu s-a întrebat cum au ajuns cei doi moldoveni să fie luați ostatici în Afganistan, afirmând că piloții din țara noastră zboară în locurile cele mai riscante și mai prost plătite, cu riscuri sporite.

Interviul video cu Alexandru Popescu poate fi urmărit pe site-ul Agenției: moldpres.md.

 

img19001329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!