ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor reținute de oamenii legii s-a redus în jumătate în anul 2018

10:17 | 13.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Numărul persoanelor reținute sau arestate preventiv de poliție a scăzut cu 50 la sută în anul 2018, comparativ cu anul 2017. Datele au fost prezentate de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pânzari, informează MOLDPRES.

„Dacă pe timpuri erau reținute în jur de 4000 persoane pe an, astăzi numărul acestora este în jur de 2000. Acest rezultat este obținut datorită atitudinii proactive a Poliției și activităților de prevenire desfășurate în întreaga țară”, a scris Pânzari pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Șeful IGP a mai precizat că pe lângă diminuarea numărului persoanelor reținute, anul trecut a scăzut și rata infracționalității cu aproape 10 %.

Alexandru Pânzari a comunicat că oamenii legii își vor consolida acțiunile și își propun în continuare să prevină comiterea infracțiunilor repetate de către persoanele aflate în conflict cu legea. Pentru aceasta, IGP și Inspectoratul Național de Probațiune au semnat un acord de colaborare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!