ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mult de jumătate din cetăţenii R. Moldova au călătorit în ultimii cinci ani în spațiul UE

13:08 | 26.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În perioada 2014-2019, de când a fost instituit regimul liberalizat de vize, peste 2 milioane de cetăţeni moldoveni au beneficiat de dreptul la libera circulaţie în spaţiul european, înregistrând peste șase milioane de traversări a frontierei de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, R. Moldova a fost prima țară a Parteneriatului Estic care a obținut regimul fără vize cu Uniunea Europeană. Pe parcursul celor cinci ani, autoritățile moldovenești au asigurat îndeplinirea cerinţelor de referinţă care stau la baza liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană şi buna funcţionare a acestuia, continuând să implementeze reformele aferente domeniilor cheie.

Conform datelor Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), în cinci ani s-au înregistrat aproximativ 0,3% cazuri de refuzuri de intrare și 0,5% de cazuri de ședere iregulară, iar cetățenii moldoveni au dat dovadă de o atitudine responsabilă față de libertatea de mişcare în spaţiul european.

img19003355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!