ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a început campania electorală pentru alegerea başcanului

11:35 | 01.05.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mai /MOLDPRES/. În Unitatea Teritorial-Autonomă Gagauz-Yeri începe astăzi campania electorală pentru alegerile bașcanului autonomiei care vor avea loc pe 30 iunie curent. Anunțul a fost făcut de Comisia electorală de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan vor putea fi depuse de astăzi și până la 25 mai curent. Totodată, înregistrarea candidaților la funcția de bașcan va avea loc până la 30 mai.

Alegerile başcanului se vor desfășura pe 30 iunie curent. Inițial acestea urmau să fie organizate pe 19 mai, însă deputaţii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) au decis amânarea scrutinului. 

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a UTA Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

 

img19003403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!