ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Georgia doresc să confere un nou impuls Parteneriatului Estic

15:55 | 14.05.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Întâlnirea a avut loc în marja evenimentelor consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE), care se desfăşoară la Bruxelles, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Premierii celor două state au abordat subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-georgiene şi buna cooperare în cadrul structurilor internaționale și regionale, accentul fiind pus pe Parteneriatul Estic şi perspectiva de integrare în UE. Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au spus că Republica Moldova și Georgia sunt interesate să confere un nou impuls Parteneriatului Estic, pentru atingerea unor rezultate tangibile.

Șefii de guverne s-au pronunţat, de asemenea, pentru intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, menţionând importanţa activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică, care se va convoca în toamna acestui an, la Chişinău. Republica Moldova s-a arătat  interesată să preia experiența georgiană în domeniul dezvoltării turismului.

img19003661

img19003661

img19003661

img19003661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!