ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM a acumulat în primele cinci luni venituri cu 20 la sută mai mari

11:20 | 06.06.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele cinci luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 1 miliard 938 de milioane de lei, cu 20% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, comunică MOLDPRES.

Serviciul de presă al instituţiei anunţă că primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu au fost de peste 1 miliard 828 de milioane de lei, cu aproape 310 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

De asemenea, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit 106 milioane lei, în creştere cu peste nouă milioane în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

Alte venituri cumulate de CNAM au atins cifra de 4 milioane de lei, fiind la nivelul sumei înregistrate în primele cinci luni din 2018.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!